Bio i parken 2017

Välkommen till Umeå Europeiska Filmfestivals årliga utomhusbio i Döbelns park!

Årets datum är fredag den 18 augusti och kvällen inleds med västerbottniska kortfilmerna Sickla och Den blomstertid nu kommer. Efter det visas långfilmen, som i år blir Rojda Sekersöz sprakande långfilmsdebut Dröm vidare!

Om långfilmen: Dröm vidare (Rojda Sekersöz, Sverige, 2017, 92 min, svenskt tal/svensk text)
Mirja måste finna sin plats i världen efter ett avtjänat fängelsestraff. När hon lyckas få ett jobb som hotellstäderska börjar hon leva ett dubbelliv. Hon slits mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner, som varit som hennes riktiga familj.

Dröm vidare är en glödande coming of age historia och en lika verklighetsnära som drömsk film om vänskap, lojalitet och klass.

Om kortfilmerna: Sickla (Oscar Byström, Sverige, 2016, 8 min, svenskt tal/engelsk text)
Ett personligt porträtt av Emmanuel, en femtonårig ghanansk pojke. Trots att han är lått handikappad från barnarbete har han en positiv syn på̊ livet, och vi får följa med honom i sina inre tankar om sin tillvaro, framtiden och världen utanför barnhemmet. Vinnare av Storspoven på UEFF 2016.

Den blomstertid nu kommer (Victor Lindgren, Sverige, 2016, 15 min, svenskt tal/engelsk text)
Sabina är romsk rumän som rest till Holmsund för att arbeta. Hon bor vid skroten där hennes bröder fått arbete. Här möter hon Elin, född och uppvuxen i Holmsund och mellan de två växer en vänskap(?) som kan komma att förändra allt.

Kvällen startar klockan 21.00, och långfilmen börjar ca 21:30. Bio i parken är kostnadsfritt och öppet för alla.
Vi ser fram emot ännu en fantastisk biokväll i parken!

Bio i parken arrangeras av Umeå Europeiska Filmfestival med stöd av Film i Västerbotten.